top of page
  • Writer's pictureHomes. Igualitaris

Tots els homes per a la pau!

Cada mes la revista digital A cel obert cedeix una columna a Homes Igualitaris. Aquest és l'article publicat el juny de 2023.


Prenem l’exemple d’un grup d’homes colombians, del “Colectivo Hombres y masculinidades”. En un país en guerra, de vegades oberta, de vegades somorta, no tots els homes militen en els bàndols manats per la violència, portada des de fora o des de dins de la llei. També hi ha homes que rebutgen la violència. I amb la violència, també tot allò que hi té a veure: la imposició i el domini. Homes que es manifesten al centre de la capital farts de “portar els pantalons” (entenem això en sentit figurat, però també real) i van “armats” amb faldilla o bé despullats, posant el seu cos en joc. Un cos on hi ha escrit la paraula “pau”. Un cos que balla en comptes de desfilar. Un cos que fa petons o bé abraçades en comptes de cops de puny.Tot plegat ens porta a la memòria el moviment dels nois que els anys 90 a la universitat de Madrid es posaven faldilla en senyal de rebuig a la masculinitat tradicional. Els desertors de totes les guerres, els pacifistes, els objectors de consciència al servei militar i els insubmisos, que van aconseguir que desaparegués aquella escola de masculinitat masclista que era la mili. Els que es treballen personalment la violència que porten a dintre.


Perquè el cos masculí pot ser també amorós, nodridor, atent a l’escolta i a la cura dels i les altres. Un cos que no es declari en guerra contra el món. Un cos bell perquè estigui en harmonia amb la Terra i amb ell mateix. Fem com els joves colombians: cap home per a la guerra, tots els homes per la pau!


Juanjo Compairé és membre d'Homes Igualitaris

51 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page