QUI SOM?

HOMES IGUALITARIS és una associació d’homes, vinculada a AHIGE (Associació d’Homes per la Igualtat de Gènere), de caire estatal.

A HOMES IGUALITARIS ens sentim part del “Moviment d’Homes per la Igualtat”, perquè els homes també perdem amb el masclisme. Treballem amb altres associacions d’homes per la igualtat a nivell estatal i internacional.

Pertanyem al mateix temps al “Moviment Feminista”, en la superació del sistema patriarcal, en la renúncia als privilegis, en la denúncia de les desigualtats que pateixen les dones i que també ens limiten com a homes.

Formem part de la Plataforma pels permisos de paternitat i maternitat iguals i intransferibles (PPIINA), perquè creiem que són necessaris per promoure la paternitat coresponsable i la millora dels vincles amb les criatures i amb les nostres parelles.

Ens sentim part del “Col·lectiu LGTBQ+”, amb l’objectiu de superar la fòbia a la diversitat sexual que esclavitza la nostra condició masculina, fent-la rígida i freda i que ens impedeix fer-nos persones més íntegres.

Denunciem la desigualtat social i la discriminació lligada a l’orientació sexual i a la identitat de gènere. En aquest camí, confluïm també amb altres moviments socials que treballen pels drets humans.

 

Un xic d’HISTÒRIA:


AHIGE va néixer en el si d’un grup d’homes a Màlaga, l’any 2001. Actualment existeixen col·lectius territorials i/o associacions vinculades amb AHIGE a Andalusia, Catalunya, Madrid, Illes Balears, Canàries, Múrcia, País Valencià, La Rioja, Castella La Manxa, Cantàbria, Euskadi… I seguim creixent.

HOMES IGUALITARIS va sorgir com a delegació territorial d’AHIGE, però l’any 2009 es va constituir com a associació catalana, tot i que vinculada amb AHIGE.

Assumim la nostra responsabilitat col·lectiva i personal davant la discriminació i el sexisme. Volem implicar-nos en la Igualtat i en la superació del masclisme.

 

Els nostres OBJETIUS són:


Afavorir la igualtat real i efectiva entre homes i dones en les relacions personals i socials; en els àmbits legal, laboral, familiar, educatiu, imaginari, etc., partint del nostre reconeixement de la tradicional discriminació patida per les dones.

Fomentar i recolzar el canvi dels homes cap a posicions més favorables a la igualtat i de ruptura amb el model tradicional masculí, en l’entesa que això ens beneficiarà a tots i a totes.