top of page
DSCF0557_edited.jpg

Qui som?

Sobre nosaltres...

Homes Igualitaris és una associació d’homes, vinculada a AHIGE (Associació d’Homes per la Igualtat de Gènere), de caire estatal.

A Homes Igualitaris ens sentim part del “Moviment d’Homes per la Igualtat”, perquè els homes també perdem amb el masclisme. Treballem amb altres associacions d’homes per la igualtat a nivell estatal i internacional.

Pertanyem al mateix temps al “Moviment Feminista”, en la superació del sistema patriarcal, en la renúncia als privilegis, en la denúncia de les desigualtats que pateixen les dones i que també ens limiten com a homes.

Formem part de la Plataforma pels permisos de paternitat i maternitat iguals i intransferibles (PPIINA), perquè creiem que són necessaris per promoure la paternitat corresponsable i la millora dels vincles amb les criatures i amb les nostres parelles.

Ens sentim part del “Col·lectiu LGTBQ+”, amb l’objectiu de superar la fòbia a la diversitat sexual que esclavitza la nostra condició masculina, fent-la rígida i freda i que ens impedeix fer-nos persones més íntegres.

Denunciem la desigualtat social i la discriminació lligada a l’orientació sexual i a la identitat de gènere. En aquest camí, confluïm també amb altres moviments socials que treballen pels drets humans.

P1050521.JPG

Els nostres objectius

1

Afavorir la igualtat real i efectiva entre homes i dones en les relacions personals i socials, partint del nostre reconeixement de la tradicional discriminació patida per les dones.

2

Fomentar i recolzar el canvi dels homes cap a posicions més favorables a la igualtat i de ruptura amb el model tradicional masculí, en l’entesa que això ens beneficiarà a tots i a totes.

Un xic d’historia...

AHIGE va néixer en el si d’un grup d’homes a Màlaga, l’any 2001. Actualment existeixen col·lectius territorials i/o associacions vinculades amb AHIGE a Andalusia, Catalunya, Madrid, Illes Balears, Canàries, Múrcia, País Valencià, La Rioja, Castella La Manxa, Cantàbria, Euskadi… I seguim creixent.

Homes Igualitaris va sorgir com a delegació territorial d’AHIGE, però l’any 2009 es va constituir com a associació catalana, tot i que vinculada amb AHIGE.

bottom of page