top of page
  • Writer's pictureHomes. Igualitaris

NO GIRIS EL CAP, TRENCA EL SILENCI

Aquest manifest ha estat escrit per Abril Hortal, alumna de 4t d'ESO de l'escola Joviat de Manresa. Aquesta noia de 15 anys ha guanyat el concurs de manifestos d'escoles del Bages en motiu del 25-N, el Dia Internacional per l'Erradicació de la Violència vers les Dones. Va tenir com a font d'inspiració i motivació textos de la pàgina web d'Homes Igualitaris. Gràcies, Abril!




MANIFEST CONTRA LA VIOLÈNCIA MASCLISTA


NO NECESSITEM UN PERDÓ BUIT,

NO VOLEM FALS CONSOL,

EL QUE DEMANEM ÉS JUSTÍCIA, IGUALTAT I NO MÉS VÍCTIMES!



Companys i companyes,


Avui som aquí per lluitar en contra d'una idea, en contra d'uns ideals, en contra d'allò que ens fa mal a tots i cadascun de nosaltres, encara que no en siguem conscients. Una violència que ha sigut acceptada a la nostra societat durant generacions, però que nosaltres estem disposats a corregir; la violència de gènere. Abans de parlar de la violència, parlem d'un altre terme important; el silenci.


A alguns de nosaltres, aquesta paraula ens transmet pau, tranquil·litat, allò que triem no dir, guardar per nosaltres. Però una mateixa paraula pot tindre milers de significats per cadascun de nosaltres.


Per desgràcia, al món on vivim, el silenci proporciona una falsa sensació de seguretat. Milions de dones viuen sota un silenci carregat de paraules perdudes per culpa de la repressió a la qual estan sotmeses. Milions de dones, no trien com vestir-se. Milions de dones, no trien les seves companyies. Milions de dones, no trien estar callades. I aquests milions de dones, són invisibles fins que les trobem mortes a les seves llars, assassinades per un marit que les estimava molt.


Però el pitjor silenci de tots, és el silenci dels testimonis, d'aquelles persones que simplement callen i fan veure que no passa res al seu voltant. I tots som testimonis, tant homes com dones. El silenci és una prova de conformitat davant aquests abusos, i no podem continuar callant. Hem d'alçar la veu, tot i que suposi un canvi. Aquest canvi comença a casa, comença a l'escola... El canvi de veritat sorgeix arran d'una bona educació.


Els actes de violència cap a les dones són a causa d'ignorància o desinformació, són la conseqüència d'una tradició tan interioritzada, que ni homes ni dones ens qüestionem, i això ha de parar. Per això ara et parlo a tu, nen, noi, home... Sé que tu no tens la culpa directa, sé que tu no has fet res per merèixer que les dones desconfiïn de tu, però tens la possibilitat que aquesta barrera que ha sorgit entre homes i dones els últims anys desaparegui.


No causem més discòrdia entre nosaltres, aprenem junts. Perquè aquesta és una lluita per tots, una lluita per la llibertat.


NO T’APARTIS, ACTUA.

NO ET CONFORMIS, QÜESTIONA.

NO GIRIS EL CAP, TRENCA EL SILENCI.




46 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page