top of page
  • Writer's pictureHomes. Igualitaris

Manifest del 8 de març de 2022

Homes Igualitaris anima a donar suport a les mobilitzacions feministes del 8M.


Des de l’Associació Homes Igualitaris donem suport a les mobilitzacions del proper 8 de març i demanem als homes que hi col·laborin.


Creiem que aquesta és una gran oportunitat perquè els homes s'hi impliquin. I no només durant el 8 de març, sinó també durant tot l'any. L’objectiu principal és denunciar que les dones són maltractades diàriament pels homes i pel sistema, i mostrar als governs i a la societat que la seva visió del món i la seva participació són imprescindibles perquè el món funcioni millor.


Crida a tots els homes


Des d’Homes Igualitaris fem una crida a tots els homes per tal que prenguin consciència i visibilitzin la importància de les dones en les cures i que se’n corresponsabilitzin; que donin suport als seus drets sexuals i reproductius; que mostrin el seu suport a la coeducació i l'ensenyament respectuós amb la diversitat, a l’accés a la igualtat d’oportunitats per a les dones al món laboral i a la seva independència econòmica; que lluitin per acabar amb les violències masclistes, sexistes, classistes, racistes i xenòfobes; i que mostrin un rebuig contundent al silenci consentit que converteix els homes en còmplices de la desigualtat.


Per tot plegat, de cara al 8 de març Homes Igualitaris proposa als homes aquestes accions:


  • Difon els esdeveniments del 8M entre els teus coneguts i divulga'ls a les xarxes socials.


  • Encarrega’t totalment de les tasques domèstiques i familiars perquè ella pugui mobilitzar-se.


  • Si participes a les mobilitzacions mantingues un rol i una posició secundària. Simplement acompanya i facilita que la teva companya pugui participar-hi.


  • Aprofita l'esdeveniment per fer visibles als teus amics, coneguts i col·legues de treball les nombroses pràctiques de masclisme invisible i visible que practiquem diàriament, preneu-ne consciència i poseu en dubte els vostres comportaments en relació amb les dones, reconegueu i rectifiqueu els vostres comportaments masclistes, violents i rescabaleu-ne les víctimes.


Homes Igualitaris és una organització sense ànim de lucre nascuda el 2009, vinculada amb AHIGE, una associació d’homes per la igualtat de gènere d’àmbit estatal, que persegueix tres finalitats fonamentals: la igualtat real i efectiva entre homes i dones, l’impuls del canvi dels homes cap a posicions igualitàries que trenquin amb el model tradicional masculí, i la creació de grups i xarxes d'homes igualitaris per tal de facilitar la revisió crítica del model de masculinitat hegemònic.


Març de 2022


27 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page