top of page
Writer's pictureHomes. Igualitaris

"Les pensions i la bretxa de gènere", HI a Ràdio Arenys

Com cada mes, Homes Igualitaris participem al programa Mediterrània de Ràdio Arenys, a la secció "Homes al descobert". Aquest és el programa emès el dia 22 de desembre de 2021.



Aquest dimecres hem convidat l’economista i professor Ramon Franquesa que, a més, és activista i impulsor de la Marea Pensionista. Amb ell hem parlat de totes les fal·làcies que ens volen fer empassar sobre la sostenibilitat del sistema públic de pensions. De com ens volen fer por i convèncer-nos que hem d’entrar als ruïnosos plans privats de pensions.


També hem parlat de la “bretxa de gènere” que també afecta les pensions públiques i de com aquesta bretxa confirma, sustenta i eixampla la bretxa social del treball entre homes i dones. Perquè venim d’una situació en què aquestes han tingut treballs remunerats més breus en el temps (fins i tot algunes no els han tingut). Això no vol dir, ans al contrari, que no treballessin, sinó que el seu treball de cura era i és gratuït, tot i que imprescindible per al manteniment de la societat. Al final, això les ha perjudicades en el càlcul de les seves pensions.


Aquesta injustícia social, però, no és pas l’única. S’hi sumen moltes altres, com el saqueig sistemàtic de la “guardiola” de les pensions i la reforma actual que encara minva més el poder adquisitiu dels pensionistes.


Un cop més, el nostre programa s’obre als problemes socials. I potser un dels que afecta més gent és aquest. Escolteu la nostra veu i opineu-hi. Volem contribuir a crear ciutadans conscients i defensors dels seus drets.


Us deixem el vídeo del programa i ens acomiadem fins el gener que retornarem amb nous programes a Ràdio Arenys dins de l'espai "Mediterrània".


Durada: 1 hora.




11 views0 comments

Recent Posts

See All

Commentaires


bottom of page