top of page
  • Writer's pictureHomes. Igualitaris

La Crida del 21O

El divendres 10 de juny de 2022 es constitueix el Col·lectiu 21 d'octubre a l’Espai Plural de Barcelona i es fa una crida a tothom qui vulgui a participar-hi, en especial als homes. Neixen per trencar el silenci dels homes davant les violències masclistes i, alhora, comprometre’s amb la cura de la vida, que també ha de ser cosa d’homes.


HOMES CONTRA LES VIOLÈNCIES MASCLISTES: VOLEM CUIDAR LA VIDA


Cada vegada que els homes callem davant les violències masclistes en som còmplices.


El compromís clar per erradicar les violències masclistes és responsabilitat de tots i totes, i especialment dels homes que juguem un paper important en la reproducció d’aquestes violències, ja siguin físiques, verbals o psicològiques. Reflexionar sobre la normalització de determinades violències i formes de discriminació contra les dones pel simple fet de ser-ho és una qüestió que ens ha d’interpel·lar: imposar-se, controlar, posseir, forçar i dominar el nostre entorn i els altres, i sobretot les dones, no ens permet construir una societat justa i equitativa per a tothom.


Alhora, allò que no és visible no existeix. És més: només allò visible es pot convertir en un referent per a molts altres. Hi ha molts homes que ens sentim aclaparats per les violències masclistes i volem fer sentir la nostra veu per treballar per una societat amb models relacionals més respectuosos, empàtics, saludables i equitatius.


Per això volem convidar els homes a sumar-se a la concentració anual del 21 d’octubre per visibilitzar el compromís contra les violències masclistes i en favor de la cura de la vida.


Volem rebutjar de manera clara aquestes violències, especialment la violència contra les dones i contra el col·lectiu LGTBI. Volem desmuntar els valors i les conductes patriarcals per assumir valors diferents que construeixin una alternativa a aquests models masclistes, una alternativa que passi per l’empatia, les cures, les relacions horitzontals, la comunicació no violenta, el diàleg, la confiança i el respecte. Desmuntar l’estructura de violència del nostre interior ens porta a considerar que unes simples reformes no són suficients, perquè les reformes que els homes hem fet al llarg de la història han deixat intactes les estructures de violència. Per això hem de trencar el silenci davant les violències masclistes i, alhora, ens hem de comprometre amb la cura de la vida.


El NO a la violència masclista no és només el crit d’una concentració d'homes, sinó també un compromís de canvi personal. Ens volem apropar a aquelles dones feministes que busquen una alternativa social a aquest ordre mundial que ha convertit la història de la humanitat en una infinitat de maltractes, assassinats, abusos, guerres, matances, exterminis, èxodes massius, pobresa creixent, racismes, xenofòbies, homofòbies...


Per tot això, el 21 d’octubre vol ser un crit i un compromís.


Us animem a adherir-vos a la Xarxa 21 d’octubre d’homes contra les violències masclistes i a participar a la concentració amb el lema Volem cuidar la vida que farem divendres 21 d’octubre de 2022 a la plaça Sant Jaume de Barcelona.


Hem de ser molts per interpel·lar-nos a tots.


___

Podeu trobar més informació a la web www.21d'octubre.cat


31 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page