top of page
  • Writer's pictureHomes. Igualitaris

"Com treballar amb homes que han exercit violència masclista?", HI a Ràdio Arenys


El dimecres 23 de febrer de 2022 el nostre programa “Mediterrània” ha tornat a acollir els companys de l’associació “Homes Igualitaris”. Per això l’anomenem “Homes al descobert”.En aquesta ocasió hem tractat un tema controvertit. Hem parlat dels programes que treballen amb homes que han exercit violència masclista. Ho hem fet amb un expert destacat, Heinrich Geldschläger, soci d’Homes Igualitaris i cofundador de l’associació “Conexus”. Conexus treballa des de fa 11 anys amb homes violents, tant amb els que estan condemnats en presó com aquells a qui la Justícia els ha commutat la pena per l’assistència a aquests programes. Però també contempla activitats preventives amb homes fora del circuit judicial que voluntàriament s’hi apunten per evitar desenvolupar conductes violentes. Desenvolupa també altres projectes amb gent jove i amb dones objecte de violència masclista. Conexus realitza també tasques de formació de professionals en aquests camps de treball social.


Hem comentat amb en Heinrich com s’avalua l’eficàcia d’aquests programes. També de la seva metodologia de treball, que incideix en la història personal de cada home per intentar impulsar-li el desig de canvi. Procés que passa pel reconeixement de la violència exercida, per la deconstrucció de les seves creences ancorades en la masculinitat més patriarcal i per la connexió sanadora amb altres aspectes de la seva biografia més lligats a vivències amoroses i de cura.


Conexus forma part d’una xarxa d’associacions similars a nivell europeu -amb les quals impulsa projectes a escala continental- i amb l’aliança mundial MenEngage que aplega les associacions que treballen per la transformació de les masculinitats. De fet, ha estat fundadora, amb Homes Igualitaris, de MenEngage Europe i de MenEngage Iberia.


A banda d’això, hem passat revista a les activitats i projectes d’Homes igualitaris. Si sou persones que esteu interessades en aquests temes o bé voleu entrar en contacte amb Homes Igualitaris o amb Conexus, entreu a les seves webs i contacteu-hi. Sereu benvinguts.


Us deixem el vídeo del programa i ens acomiadem fins el febrer amb el següent programa a Ràdio Arenys dins de l'espai "Mediterrània".


Durada: 1 hora.18 views0 comments

Recent Posts

See All

留言


bottom of page