top of page
  • Writer's pictureHomes. Igualitaris

A l’octubre sortim al carrer.(Article d'octubre de 2021 publicat a www.acelobert.com)


Avui us volem explicar per què a l’octubre els homes igualitaris vam sortir al carrer.


Davant la pregunta “què podem fer els homes per afavorir la justícia de gènere?”, la proposta usual que oferim es una revisió personal sobre creences i actituds sexistes i un exercici conscient y responsable per la corresponsabilitat de les tasques de cura a les nostres famílies i a les persones que ens estimem.


Tot i això, també hi ha espais públics de visibilitat dels homes que s’hi impliquen. Dos exemples internacionals són la campanya del Llaç Blanc i el projecte He For She.


La campanya del Llaç Blanc (White Ribbon Campaign) va sorgir després de la massacre de l’escola Politècnica de Montreal l’any 1989, quan un estudiant de la universitat va disparar selectivament a 28 companyes i en va assassinar 14. En la nota de suïcidi justificava els assassinats “per lluitar contra el feminisme”. A partir de llavors, una de les accions per tal de visibilitzar el rebuig també dels homes a la violència contra les dones al Canadà i arreu del mon és l’exhibició d’un llaç blanc.


I la segona és la campanya He for She de l’ONU Dones per involucrar homes i nois com agents de canvi per la igualtat de gènere. La iniciativa va sorgir el 2014 després d’anys de treball de Nacions Unides i de comprovar la necessitat de l’agència masculina per revertir les desigualtats de gènere.


Pel que fa a l’estat espanyol és especialment rellevant el que s’esdevé cada 21 d’octubre.

Va ser a Sevilla un 21 d’octubre de l’any 2006 quan per primera vegada al nostre país es va dur a terme una manifestació publica d’homes per a l’erradicació de la violència envers les dones.

Des de llavors cada any en aquest més es duen a terme accions publiques dels homes que s’hi impliquen.

A Barcelona realitzem una concentració on, estrenyent-nos les mans entre nosaltres i les nostres companyes feministes, fem una roda d’homes. És un acte molt emotiu en què, davant de mirades sovint perplexes de les persones que hi ha al carrer, expressem públicament el nostre posicionament per una societat on el sexe, la orientació sexual o l’expressió de gènere no siguin factors de vulnerabilitat.


Enguany la roda serà dilluns 18 d’octubre a les 20h a la Pl. Sant Jaume de Barcelona, acompanyant la Plataforma Unitària contra les violències de gènere. Us hi esperem, a totes i a tots!


Lluc Pagès Rovira

Homes Igualitaris de (AHIGE Catalunya)

www.homesigualitaris.cat

9 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page