top of page
  • Writer's pictureHomes. Igualitaris

21 d’Octubre. Homes contra les violències masclistes: Volem cuidar la vida

Cada mes la revista digital A cel obert (https://acelobert.com/ca/articles-dinteres/) cedeix una columna a Homes Igualitaris. Aquest és l'article publicat l'octubre de 2022.



Aquest és un extracte del manifest que diferents entitats vam elaborar de cara a la concentració del passat 21 d’octubre a les 19h a la Plaça de Sant Jaume de Barcelona. Com a homes volem manifestar-nos contra les violències masclistes i a favor de la cura de la vida:


Cada vegada que els homes callem davant les violències masclistes en som còmplices.


​El compromís clar per erradicar les violències masclistes és responsabilitat de tots i totes, i especialment dels homes, que juguem un paper important en la reproducció d’aquestes violències, ja siguin físiques, verbals o psicològiques. Reflexionar sobre la normalització de determinades violències i formes de discriminació contra les dones pel simple fet de ser-ho és una qüestió que ens ha d’interpel·lar: imposar-se, controlar, posseir, forçar i dominar el nostre entorn i els altres, i sobretot les dones o el propi col·lectiu LGTBI, no ens permet construir una societat justa i equitativa per a tothom.


Hi ha molts homes que, tot i ser marcats pel patriarcat, ens sentim aclaparats per les violències masclistes i volem fer sentir la nostra veu per treballar per una societat amb models relacionals més respectuosos, empàtics, saludables i equitatius.


Per això volem aquest 21 d’octubre visibilitzar el compromís contra les violències masclistes i en favor de la cura de la vida.


Volem desmuntar els valors i les conductes patriarcals per assumir valors diferents que construeixin una alternativa a aquests models masclistes, una alternativa que passi per l’empatia, les cures, les relacions horitzontals, la comunicació no violenta, el diàleg, la confiança i el respecte. Desmuntar l’estructura de violència del nostre interior ens porta a considerar que unes simples reformes no són suficients, perquè les reformes que els homes hem fet al llarg de la història han deixat intactes les estructures i els patrons de violència.


Ens volem apropar a aquelles dones feministes que busquen una alternativa social a aquest ordre mundial que ha convertit la història de la humanitat en una infinitat de maltractes, assassinats, violacions, guerres, matances, exterminis, èxodes massius, pobresa, racismes, xenofòbies, homofòbies…


Josep Maria Lozano, membre de Homes Igualitaris-AHIGE Catalunya

En nom de la xarxa 21 d’octubre: https://www.21doctubre.cat/

26 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page