top of page
  • Writer's pictureHomes. Igualitaris

Homes al descobert 24/M


A “Mediterrània”, aquest dimecres 24 de març en la secció “Homes al descobert”, que porten Homes Igualitaris, van parlar d’algunes de les activitats que aquesta entitat ha organitzat al voltant del 19 de març, festa comercial del “dia del pare”, que ells han volgut transformar en “dia del pare igualitari”. Dit altrament, un dia dedicat a impulsar la implicació dels pares en la criança, la corresponsabilitat domèstica i les cures.


També vam escoltar i comentar una cançó de Ricardo Williams, “Más humano”, que ens ha enllaçat perfectament amb la conversa que hem mantingut amb els directors (Iván Roiz i Álvaro Priante) d’una pel·lícula estrenada recentment a Movistar+, “El círculo”. La tornada de la cançó “Menos hombre, más humano” ens porta de la mà als “cercles” o grups d’homes, on cara a cara, en un clima de confiança mútua, alguns homes comparteixen vivències masculines i es donen suport mútuament per prendre’n consciència i transformar-se.


Aquesta realitat dels cercles queda reflectida al film, acompanyat d’una música, fotografia i coreografia que commou i no deixa indiferent. Iván Roiz ja havia explorat les subjectivitats masculines en un altre documental anterior, molt recomanable, “ Clonar a un hombre” https://www.youtube.com/watch?v=ks7EtXx6v5k dels homes participants ens ressonen i ens ajuden a reflexionar i a créixer personalment com a humans. Menys mascles, més humans.


Aquest vídeo fou publicat primer per Mediterrània Ràdio Arenys

16 views0 comments

Comments


bottom of page