top of page
  • Foto del escritorHomes. Igualitaris

Retrat d’una mare soltera i treballadora


Foto de dashu83


La Sara té quaranta i tants anys. S’aixeca de dilluns a dissabte a dos quarts de cinc del matí per anar a la primera de les seves moltes feines: fregar les escales de diversos edificis al centre de la ciutat on viu. Arriba a casa seva al voltant de les vuit del matí i prepara l’esmorzar per a les seves filles, de les que diu que són la seva vida.


Porta a la petita a l’escola, les altres ja van soles. Torna de nou a casa i engega l’ordinador per començar la seva segona feina: venda de cosmètics on-line. Quan acaba, prepara el dinar per a totes quatre, el deixa fet i se’n va a buscar a la petita a l’escola. Dinen totes juntes i ella marxa de pressa a la tercera feina: un supermercat on fa una mica de tot.


La Sara ho dona tot per les seves filles. Són la seva raó de viure. A ella no li agrada que es sàpiga, però entre els molts entrebancs que ha anat superant, durant anys va patir violència masclista i amenaces de mort per part del seu exmarit, el pare de les nenes, que se n’ha desentès completament.


Com la Sara, malauradament, hi ha milers de dones en aquest país, equilibristes de finals de mes, obligades a ser pluriocupades per tirar endavant a la seva família, fent moltíssims sacrificis. En molts casos, i el de la Sara és així, no reben cap ajuda econòmica del pare de les nenes, el què els dona una preocupació extra. I el seu cas és un entre molts. Segur que en coneixes alguna.


Crec que, com a homes igualitaris que pretenem ser, hem de prendre partit clarament contra situacions com la de la Sara, no només com a dona maltractada, sinó com a dona sola sense cap mena d’ajuda, ni econòmica ni social. No s’hi val desentendre’s dels fills amb l’excusa d’un divorci. No acceptem els marits que no comparteixen les tasques diàries – deixem de dir que “ajudem”, és la nostra responsabilitat també. Hem de fer responsables i fer-nos càrrec a parts iguals. La igualtat és el camí.


Lluís Avellaneda

Homes Igualitaris de Catalunya

(AHIGE Catalunya)

www.homesigualitaris.cat


Article aparegut en primer lloc a la revista "A cel obert"

19 visualizaciones0 comentarios

Entradas Recientes

Ver todo
bottom of page