top of page
  • Foto del escritorHomes. Igualitaris

Homes al descobert 26/05

LGTBIfòbia


El dimecres 26 al nostre horari habitual (de 20 a 21h) l'espai “Mediterrània” de Ràdio Aenys ens va obrir la porta, com fa cada darrer dimecres de mes. És el que anomenem “Homes al descobert”.


En aquesta ocasió, hem parlat dels projectes de l’associació, fonamentalment activitats de formació i el procés d’elaboració d’una “agenda feminista sobre homes i masculinitats”, que podeu consultar al web d’”Homes Igualitaris”.


El programa l’hem dedicat a parlar de LGTBIfòbia (és a dir, el rebuig a la diversitat d’orientació sexual i expressió de gènere) amb dos nois joves de l‘associació, Salva Salar i Ion Pagola. Ells dos són especialistes en el treball amb gent jove, dins del programa RESET de formació en masculinitats o bé directament als centres d’ensenyament secundari.


Hem parlat de com aquest rebuig, clarament masclista, envers els gais, les lesbianes, els transsexuals, els bisexuals, etc, tot i que va minvant entre la gent jove, encara està molt present en determinades expressions i conductes. Sense oblidar que l’homofòbia forma part de la política oficial de molts països i que encara no està superada ni molt menys entre nosaltres, malgrat els avenços.


La cançó que hem comentat, “Take me to the church” mostra, de forma directa i irònica, com algunes institucions, com ara l’Església oficial, criminalitzen les actituds no heterosexuals. Així doncs, el treball que persones com ara Salva i Ion entre els joves pot contribuir a superar l’homofòbia i les altres expressions de rebuig contra la diversitat sexual. I també treballa per desmuntar altres comportaments masclistes encara presents entre el jovent.


No us perdeu aquest interessant programa!

1 visualización0 comentarios

Entradas recientes

Ver todo
bottom of page