top of page
  • Writer's pictureHomes. Igualitaris

"Masclisme i militarisme", HI a Ràdio Arenys

Com cada mes, Homes Igualitaris participem al programa Mediterrània de Ràdio Arenys, a la secció "Homes al descobert". Aquest és el programa emès el dia 26 de gener de 2022.


Aquest dimecres hem parlat de militarisme.


.No era el tema que teníem previst, però la malaltia del convidat ens ha forçat a canviar d’assumpte i no podíem defugir la realitat d’aquests dies, en què els tambors de guerra semblen tornar a sonar a Europa. Hem parlat de com els exèrcits són l’essència del masclisme i de com la mal anomenada “formació militar” consisteix en un aprenentatge de la masculinitat més violenta i tòxica. Però també de com des de fa més de 50 anys va sorgir entre els nois un moviment d’oposició a aquesta escola de mascles. Primer de forma escadussera i heroica, més tard de forma massiva.


Aquest moviment antimilitarista i pacifista del jovent masculí és una esperança de cara al futur. Tot i que la humanitat continuï repetint els mateixos errors amb la bogeria de la cursa armamentista, amb la proliferació de guerres locals i amb la dinàmica que considera que la millor manera de solucionar conflictes és anorreant el contrari. Però, malgrat això, hi ha esperança. Unes altres masculinitats no violentes, no guerreres són possibles.

Hem repassat els projectes que “Homes Igualitaris” té de cara al futur i hem comentat diverses cançons. Perquè la música, l’art, la reflexió són el millor antídot davant de la xacra de les guerres. De les Guerres amb majúscules, però també de les guerres en minúscula, les que sovint veiem al nostre dia a dia.

Vam tancar el programa amb una frase que resum el que es va parlar: “La història s’ha explicat des de les guerres i les conquestes”.

Us deixem el vídeo del programa i ens acomiadem fins el febrer amb el següent programa a Ràdio Arenys dins de l'espai "Mediterrània".


Durada: 1 hora.

16 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page